blandt unådde folkeslag og spennende kulturer.

Tyrkisk bad…varme kilder!

Se for deg at du deler badet ditt med alle dine naboer, og du kjenner en svak lukt av kloakk når du først kommer inn… Jeg er nok litt uvant med forbud av badeshorts i offentlighet. Er ikke så ofte på disse badhusene, men jeg dro dit med en av våre bibelskole elever i dag.

Det er mange varme kilder i Bulgaria.

For en opplevelse! Om du aldri har vært på et tyrkisk bad eller vært i de varme kildene utendørs her i Velingrad har du en opplevelse i vente! Du kommer ikke glemme det med det første. Tenk deg å sitte i det varme utendørsbassenget omgitt av snø! Deilig!!

Annenhver dag er for menn og annenhver er for kvinner. Selve bassenget er deilig varmt, opp til 45 C varmt mineralvann som pumpes opp fra grunnen ferdig oppvarmet! Velingrad er kjent for de varme kildene, og har derfor mange tilreisende fra de store byene i bulgaria.

Badhuset var fyllt med mest pensjonærer, som får halv pris på onsdager… Men her samles vanligvis folk i alle aldre. Dette er alltid en god plass å vitne om Jesus, alle fordommer forsvinner med klærne og man kan prate mann til mann om ting i livet! I dag var inget unntak, flere samtaler der Gud fikk ta over og evangeliet gjort virkelig for unge og gamle.

Disse badhusene er en nødvendighet da de fleste ikke har egen dusj eller badekar i hjemmene. dette er deres eneste mulighet til å vaske seg for hverdag og fest! Å hvor mye jeg elsker kulturer, å lære kjenne et folk er ikke bare å lære deres språk… Folkeslag og eventyr med Den Hellige Ånd venter, andre kulturer å tilpasse seg, lære seg allt om folket for å bli jøde for jøde og greker for greker! Amen!

Enkle tips for deg som skulle ende opp på et tyrkisk bad:

tyrkisk bad i Tyrkia

1- Bruk masse shampo, shamponer kroppen helst 3-4 ganger… dette gjør de kanskje siden det er den eneste gangen i uka de vasker seg.

2- Hver eneste kjøttbit på kroppen skal skrubbes, her finns det ikke nåde… Du er ikke ren uten at skinnet er skrubbet bort og en rødlig blodfarge kommer frem. Kamerater hjelper til å skrubber hverandre.

3- Ha med drikkevann! Du blir tørst av all varmen, og holder ikke ut uten noe å drikke. Resultat… Hodepine.

4- Pass på at plassen du setter deg på er ledig, du vil ikke komme opp i problemer med nakne menn…

5- Unngå å søle shampo i vaskevannet eller bassenget! Og mist ikke såpen på gulvet.. 🙂

Livet er til for å leve! Det er fantastisk! Nyt det med mennesker som er søkere, vær alltid beredt for å dele de gode nyehetene du bærer! om det er i Saunaen, på badehuset, på torget eller på bussen… Den Hellige Ånd har eventyr i vente for deg, en livstil full av mirakler!

Be blessed!

Legg igjen en kommentar